Mansarde

[rev_slider mansarde]

Potreba po stanovanjih se vedno povečuje, zato se je skrita rezerva bivalnih prostorov našla na podstrešju. Sodobna tehnologija gradnje ter velika izbira različnih termoizolacij, nam je omogočila uporabo podstrešja kot bivalni prostor.

Pri izdelavah mansardnih prostorov moramo upoštevati različne gradbene fizike, gradbene materiale ter natančno izvedeno delo. Mansardne prostore moramo dobro izolirati, kar se pokaže šele v vročih poletnih oz. mrzlih zimskih dnevih.
 Za izgradnjo mansarde uporabljamo predvsem mavčne plošče (priporočljivo je, da so te plošče ognjevarne, za podstrešne kopalnice pa vlagoodporne in ognjevarne).
Mavčne plošče v kombinaciji z izolacijo predstavljajo odlično zaščito pred mrazom pozimi in visoko temperaturo poleti. Mavčne plošče so odlična zaščita tudi v primeru požara – saj ne gorijo. Suhomontažni sistemi zagotavljajo tudi protihrupno zaščito, le izvedeni morajo biti skladno navodilom proizvajalcev. Priporočeno je upoštevati Požarno zaščito.
Montaža je enostavna in pomeni tudi izredno hitro gradnjo. To pa pomeni prihranek časa in denarja pri načrtovanju, gradnji in financiranju.